T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAHÇELİEVLER - Kuleli İlkokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında 2024 Şubat ayı faaliyeti olan "Deyimler ve Atasözleri Okumaları" tüm sınıflarımızın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Öğrenciler seçtikleri bir atasözünü ya da deyimi görselleştirerek üç boyutlu bir ürün halinde sundular. Ortaya çıkan eğlenceli ve birbirinden güzel ürünler 28- 29 Mart 2024 tarihlerinde okulumuz koridorlarına kurduğumuz alanda sergilendiler. Emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Ocak ayında yapılacak sınıf içi etkinliklerimizle "Dede Korkut" ile yakından tanışacağız.

Ara

Taşıması kolay kilimler Orta Asya’dan Anadolu’ya göçen Türkler için göçebe hayatlarını kolaylaştıran eşyaların başında geliyordu. Bu kilimler zamanla Anadolu insanının yaşamından izler taşıyan motiflerle de harmanlanınca önemli kültürel değerlere dönüştü. Topraklarımızda yüzlerce yıl doğumu, yaşamı ve ölümü simgeleyen motiflerle kilimler dokundu, şimdi biz de çoğuna aşina olduğunuz o motiflerden birkaçını anlamlarıyla birlikte karşınıza getiriyoruz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında düzenlenen Cümle ve Afiş Yarışmasında 4-L sınıfından Ayşenur GÖRHAN isimli öğrencimiz 1. olmuştur.
Öğrencimiz, okulumuzu ilçe ve ilde temsil edecektir.
Öğrencimizi ve sınıf öğretmeni Gülgün Süt’ü tebrik ediyoruz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi ile okulumuzda düzenlemiş olduğumuz Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma Yarışmasında 1. olan öğrencimiz 4-K sınıfından MİNA DURMUŞ’tur.

Öğrencimizi ve sınıf öğretmeni Sena Nur Akcan’ı tebrik ediyoruz.

Ara

‘’DİLİMİZİN  ZENGİNLİKLERİ’’  PROJESİ

OKUL  KOMİSYONU